2014. június 20., péntek



Most kéne írjak valami érdekes témáról, eseményről a saját stílusomban, kéne írjak róla egy furcsa véleményt, ami különbözik a tömeg gondolkodásával, ez mind szép és jó, csak az a bökkenő, hogy nincs téma, nincs vélemény, nincs semmi, ami arra ösztökélhetne hogy egy frappáns cikket írjak.
Mostanában sok minden történt velem, de gondolom ez senkit nem érdekel, mert nem volt semmi igazán mélyenszántó, vagy érdekfeszítő amiről oldalakat tudnék fecsegni. Az én ügyes-bajos kis problémáim és unatkozással telt óráim pedig nem sok mindenkit tudnának lekötni. Nem is szeretek ilyenekről írni, mert nem akarom, hogy az én blogom is egy legyen azok közül a tinilányok blogai közül, akik az unalmas életük minden egyes percét meg akarják osztani a világgal, mert azt hiszik, ha panaszkodnak a mindennapjaikról attól népszerűek lesznek.
Hogy ne hazudtoljam meg magam, nem fogom minden szánalmas napom minden szánalmas percét megosztani veletek, csak velősen röviden azt, ami bizonyos szempontból "érdekes" lehet, ha nem is az én szempontomból.
Hát elballagtam. Mindenki mindenhol erről beszél. Felmegyek facebookra. Beszélgetni kezdek a barátaimmal. Legalább öt ember ezt kérdez: 
-Milyen volt a ballagás?
Mit lehet erre írni? Őszintén szólva olyan semmilyen. Csak elballagtam. Persze mindenki másnak ez csodálatos élmény, csodálatos képekkel lettek megörökítve, hatalmas csokorral, lufikkal, sok rokonnal meg mindennel ami kell. 
Én meg csak elballagtam. Egy szerény csokor, lufi az nem volt, nem is kell. A szüleim, az egyik öcsém. 
A kék cipőm. Mindenki másnak fekete.
Nekem kék.
Szörnyű képek.
A válaszom erre:
-Milyen volt a ballagás?
-Hát, jó.
Ennyi.

Volt még egy évzáró is, előtte találkoztam az új osztályommal, de ott sem volt semmi extra. Minden átlagos. És semmilyen. Talán én is az vagyok. 
Egyetlen elviselhető dolog az volt számomra, mikor az egyik legjobb barátnőm, akit már gyerekkoromtól fogva ismerek itt volt nálunk három napig. Lelket öntött belém, hogy van miért tengjem a napjaim, és fordítva. Kölcsönösen lelket öntöttünk egymásba.
Még annyi érdekes lehet, hogy egyik nap elmentem Kincső barátnőmmel a Rákóczi térre, és eltöltöttünk egy pár kellemes percet egy idegbeteg csöves társaságában aki körbe körbe ténfergett. Tornáztam, és Kini lefényképezte. Egy öreg nénike meg kedvesen megtapsolt. Haha.
Rákóczi téren

De ezzel be is fejeződik a vidám dolgok sora. A családi életem egy katasztrófa. Nem számít. Semmi sem. Remélem nektek jobb kedvetek van. Azért öngyilkos nem leszek. 
Ja és még valami. olvassatok utána ha lehetőségetek van rá az enneagrammnak. Nagyon érdekes és mindenki megtalálja a saját személyiségét ebben az elméletben, ami kilenc embertípust különböztet meg személyiség alapján. Nekem sokat segített, hogy kiismerjem magam.
Éljétek túl az életet! (Sok szerencsét!)

2014. június 10., kedd

Utazás

Atya ég, de régen ültem le írni. Szégyellem is magam miatta, remélem többet nem fordul elő. Mostanában sokat utaztam, körülbelül két hete iskolában is alig voltam, osztálytáborba mentem, meglátogattam az Erdélyi unokatestvéreimet, mert egyiküknek (Eszternek) múlt hétvégén volt a ballagása.
Na de nem keresek több kifogást, mert fölösleges. Teljes mértékben én vagyok a hibás, hogy nem írtam, csak a lelkiismeretemet nyugtatom azzal, hogy nem így van.

Múlt hétvégén erőt vettünk magunkon, és elindultunk csütörtök délután Brassóba. Legalább 700-800 km, így volt mit utazni, de gyorsan haladtunk 10 órán belül oda is értünk. Pénteken meglátogattuk a Brassói rokonokat és eltöltöttünk egy napot a nagymamámékkal. Igazából a rokonlátogatás egy része szomorú volt, mert a nagymamám húgának a férje novemberben halt meg, és azóta nem láttam a családot. Így a visszatérő emlékek miatt majdnem megint elsírtam magam.
Szombaton volt a ballagás, ami egyenesen lenyűgözött. A végzősök székely ruhában ballagtak, a kórus előadott néhány dalt, diákok és tanárok egyaránt búcsúztatták a 12.-eseket. És az volt a legszebb, hogy lehetett érezni, nem azért mondanak verset vagy beszédet, hogy meglegyen egy 60 percnyi műsör, hanem mert szívből jön. Olyan jó hangulat volt, amilyen a mi sulinkban soha. Remélem egyszer majd tőlem is ilyen őszintén fognak elbúcsúzni az iskolatársaim.
A ballagás után az unokatestvéreinkhez mentünk (Eszter és Emőke), és aznap ott is aludtunk. Ott ebédelt az egész család és igazán kellemes volt. Estefelé elkísértük a nagymamámat a bátyjához, és sétáltunk egyet Emőkével. Minden féléről beszélgettünk. Amikor a Szentgyörgyi parkban sétáltunk találtam egy kis papírba csomagolt valamit egy lépcső mellett. Kibontogattam, a papíron egy kedves idézet volt, mellette meg egy kis üvegcse, amibe valami kék csillogó kövecskék voltak beleszórva. Egy kis papír is be volt dobva a kémcsőszerű tárgyba, rajta ezt írta gyöngybetűkkel: hullócsillag darabkák. Mosolyogva csomagoltam vissza, hogy eredeti állapotában találhassa meg az akinek eredetileg szánták. Akárki is tette oda, szerintem nagyon szép gesztus volt, engem biztos megérintene, ha valaki nekem adna egy ilyent.
Másnap a délelőttöt teljesen átaludtam, de délután még ottmaradtunk Eszteréknél. Estefelé visszamentünk a nagymamámékhoz, és másnap megint utaztunk. Nagyon gyorsan visszaértünk Budapestre és a kutyám is igazán civilizáltam utazott a számára előkészített helyen (ami csak annyit tesz, hogy semmit sem tépett szét).

Vagyis a múlt hétvége tartalmasan telt és nagyon örülök hogy része voltam mindennek ami akkor történt. Sajnálom, hogy nem tudtunk kicsit többet maradni, mert lehet, hogy ebben az évben nem is látom már az unokatesóimat és a nagymamáimat, de nem panaszkodhatok, mert nagyon szép hétvégém volt.

Brassó leghíresebb látnivalója, Erdély egyik legszebb temploma: a Fekete Templom