2014. május 23., péntek

Rajzaim




Ajajj, azt hiszem kicsit régen írtam...Lényeg hogy most megint élek, és adok is magamról életjelet. Gondoltam felteszem néhány rajzomat ide, tudom hogy nem profik, de szeretek rajzolni és nekem ez számít igazán. Másrészt általában tetszenek a rajzaim az embereknek, remélem köztetek is lesz olyan aki talál benne valami szépet. Én találok és csak ezért rajzolok. Mindent csak akkor csinálok  ha látok benne valami szépet.
Na nézzétek meg őket. Tudom a legtöbb befejezetlen, majd ha kész lesznek újból feltöltöm őket...
Na ennél a rajznál sosem tudtam folytassam e, nem hiszem hogy sok értelme lenne, talán elrontanám

Én csak valami szépet akartam rajzolni, de valahogy mégis brutális lett. Egyesek szerint túl brutális. Szerintem még belefér. Hiába elkezdek valamit, és ilyenek jutnak eszembe. Ne kérdezzétek honnan, nem szoktam embereket nyúzni, de mégis ilyeneket rajzolok.
Ezt a rajzot ma fényképeztem le és hát nem lett valami jó kép. De a lényeg azt hiszem átjön. Egyáltalán nincs kész, ezt még biztos fogom folytatni, ha jobb lesz felteszem megint.

Mindig is imádtam a graffitiket, valami meghatározhatatlan dolog miatt vonzottak. Talán mert tilos graffitizni és mégis szép. És ahogy a rajzon a téglákon is rajta van: ART IS NOT A CRIME!  Vagyis a művészet nem bűn. Legalábbis számomra nem. Egyik formája sem!

Sosem bírtam rávenni magam, hogy a ruháját megrajzoljam. De ez már egészen közel áll a készhez.




Na egyenlőre ennyit akartam megosztani veletek, remélem hogy sikerült olyat is rajzolnom ami elnyerte a tetszéseteket, mert igaz, hogy csak kedvtelésből rajzolok, de nagyon örülök, ha másnak is tetszenek a "műveim"!







2014. május 19., hétfő

Bakancslista

Lehetséges, hogy alapvetően nincs értelme listába szedni a dolgokat amit az ember véghez akar vinni, még mielőtt feldobja a bakancsát, de én mégis motiválónak érzem őket így leírva, sőt, azt is mondhatom, hogy reménykedek benne, hogy a céljaim elérésében előre is fognak mozdítani (vagy inkább talán hátra).
Alapvetően hülyeségek, de kifejeznek egy bizonyos életszemléletet, amit kialakítottam magam köré, és remélem, hogy meg is tudok tartani
  1. Befestem a hajam végét kékre
  2. Kiállok Budapest közepére egy "FREE HUG" táblával
  3. Alszok egy éjszakát, kenuban a vízen
  4. Alapítok egy bandát az unokatesómmal (Helgával)
  5. Elstoppolok egy másik országba
  6. Találomra veszek egy repülőjegyet
  7. Lakókocsival teszek egy körutat Amerikában
  8. Megmászom a Mount McKinley-t
  9. Írok egy könyvet, és forgatok belőle egy filmet
  10. Megtanulok deszkázni és elmegyek deszkával suliba
  11. Lesz egy motorom
  12. Valakit megszólítok az utcán és beszélek vele
  13. Kiugrok egy repülőből ejtőernyővel
  14. Lövetek még egy lyukat valamelyik fülembe
  15. Tánctábort tartok egyik barátnőmmel
  16. Graffitizni
Egyelőre ennyi, szerintem ez csak bővülni fog ;)

Ez lenne az én bakancslistám. 
Azt hiszem jelenthet ez egy kis személyiségleírást is mert összefoglalja az ambícióimat, amik (ahogy látjátok) 95%-ban baromságok.

2014. május 15., csütörtök

Fanfiction

Nem tudom, hogy ki találkozott már, és ki nem a fanfiction szóval, de ha valaki nem tudja mit jelent az sem baj, mert leírom. Most ugyanis egy véleményt szeretnék írni a fanfictionokről amiket olvastam, és néhány oldalról, amin találtam őket.
A fanfictionök tulajdonképpen olyan rajongók által írt történetek, amik tévés, mozifilmes, képregényes, könyvbeli vagy bárhonnan máshonnan származó szereplők felhasználásával készültek. Hívhatnánk a fanfictionöket úgynevezett rajongói irodalomnak is. Ki lehet egészíteni a történeteket olyan szereplőkkel is akik az eredeti műben nem szerepelnek, ugyanígy bele lehet tenni plusz cselekményeket is, akár át is lehet írni, lényeg a témához való ragaszkodás.
Mivel én nagyon nagy Harry Potter rajongó vagyok, főként a HP fanfictionökről fogok írni. Igazából, más történet továbbírásai között nem is találtam olyant ami igazán tetszett volna. Próbálkoztam Gyűrűk Urához kapcsolódó sztorikkal is, de még nem találtam olyant köztük ami nekem igazán átjött volna.
Számos oldal van ahonnan lehet ilyenfajta Harry Potter-es továbbírásokat olvasni, de nekem mégiscsak van egy kedvencem ez a http://fanfiction.csodaidok.hu/
Ez az oldal könnyen kezelhető, rengeteg történet van rajta, ki lehet választani, hogy milyen szereplőről szeretnénk olvasni, milyen stílusú, vagy műfajú művet keresünk. Nagy a választék, sok az író, vannak kifejezetten jó történetek is, viszont hátránya az oldalnak, hogy kb. 2006-2010-ig élte virágkorát, ma már igazán kevés, és még annál is kevesebb minőségi történet kerül fel rá.
További HP fanfiction oldalak:
http://fanfic.hu/merengo/ szerintem a merengő sem rossz, de a sötétebb háttér az én szememnek kicsit zavaró
https://www.fanfiction.net/ ezen az oldalon én sosem tudtam kiigazodni, szerintem túl sok minden van rajta számomra túl kezelhetetlen
Rengeteg további fanfiction oldal létezik, fölösleges is felsorolni őket, a legtöbb angol nyelven fut, így nem is érteném teljesen a történeteket.
Van aki azt mondja, hogy a rajongói továbbírások, csak elrontják a történetet, olyan dolgokat kapcsolnak egy egy személyhez ami nem illik a jelleméhez, és ebben a véleményben is van valami.
De szerintem, ha gondosan megválogatjuk, hogy mit olvasunk el és mit nem, akkor sok érdekes dolgot találhatunk.
Ha az eredeti műhöz ténylegesen kapcsolódó sztorikat szeretnél találni, kerüld az OOC(out of character) és az AU(alternate univers) megnevezésekkel illetett történeteket. Azok sosem kapcsolódnak az eredeti művekhez, megváltoztatják a szereplők jellemét, bizonyos esetekben még a történet végkifejletét is.
Nekem személy szerint nagy kedvenceim a Tekergőkről, vagyis James Potterről, Sirius Blackről, Remus Lupinról és Peter Pettigrewról szóló történetek.
Lényeg a lényeg, imádom a Harry Pottert és majdnem mindent ami hozzá kapcsolódik!
Harry Potter forever!

2014. május 11., vasárnap

Drága Sid!

Tegnap el voltam a nagy semmittevéssel. Meglett az eredménye.
Ma rohadt sokat kellett volna tanuljak, persze a fele, (mit fele, negyede? se sikerült.
Sikerült viszont elfelejtenem valami sokkal fontosabbat! Sid Vicious szülinapját...
Szégyen ide, szégyen oda, elfelejtettem, pedig május 10-én született, még csak azt sem mondhatom, hogy nehéz megjegyezni. És még tudtam is! De tényleg! És kiment a fejemből...sőt valószínűleg eszembe sem jutott volna, ha Helga (az unokatestvérem) nem írja meg nekem, hogy ő is elfelejtette.
Így már csak utólag tudom megtenni azt, amit tegnap kellett volna, hogy írjak egy cikket Drága Sidről!
Még a Sex Pistolsban játszott hajdanán...mielőtt elhalálozott 1979-ben 21 évesen túladagolásban. Szomorú történet...mégis csak ő volt a PIstols basszusgitárosa, úgyhogy nagyon imádom!
Nem akarták a temetőben, hogy egykori barátnője, Nancy sírjára szórják a hamvait. Hiába kértek engedélyt a szüleitől, nem engedték meg, hogy Sidet mellé temessék. De végül úgy is oda került. Na de ne csak a haláláról, nézzük az életét!
A képen: Sid Vicious és Nancy Spungen
Sid minden idők egyik legvitatottabb zenésze volt. 2009-ben meg is kapta ezt a címet. De erről majd később.
1957-ben született május 10-én, Lawishamben, John Simon Ritchie néven. Lényegében fogalma sem volt a zenéről, de 2006-ban bekerült a Rock and Roll Half of Flame-be a Sex Pistols tagjaként.
Sid születési nevén John, először Londonban találkozott John Lydonnal aki később a Sex Pistols énekese lett Johnny Rotten néven. 
A legenda szerint a Sid Vicious nevet is Johnny Rottentől kapta, amikor Johnny hörcsöge (aki a Sid névre hallgatott) megharapta a kezét és felkiáltott:
"Sid is really vicious!" (Sid nagyon gonosz!)
Így ragadt rá a Sid Vicious név, amin végül az egész világ megismerte.
A Sex Pistolshoz 1977 februárjában csatlakozott, Glen Matlock távozása után.
Barátnője Nancy Spungen 1978 október 12-én halt meg a Chelsea Hotelban. A gyilkossággal Sidet vádolták, de egy másik feltételezés szerint egy drogdíler ölte meg, aki aznap éjjel összetűzésbe keveredett Nancyvel, amikor Sid már aludt. Mondanom sem kell én ebben a verzióban hiszek :)
Nem sokkal barátnője halála után testi sértés miatt börtönbe zárták 55 napra, a börtönből 1979 február 1-jén szabadult. Február 2-án este, szabadulását ünnepelték egy kis összejövetelen, de Sid túladagolta magát.
Másnap Reggel már holtan találták.
Sid édesanyja néhány nappal Sid hamvasztása előtt egy búcsúlevelet talált fia kabátzsebében. Ez állt rajta:
"Volt egy halálra vonatkozó megállapodásunk és tartanom kell magam a szavamhoz. Kérlek, temessetek a drágám mellé a bőrkabátomban, farmerban és motoros bakancsban. Viszlát."

2014. május 10., szombat

Ma már suli :P

Na igen, ma már én is bevonszoltam magam a suliba. Nem volt könnyű!
És nem volt jó napom. Első óra magyar. Kiköpették a rágómat. Felháborító, nem? Angolon viszont Imagine Dragons-t hallgattunk, és a Demons annyira beleragadt a fejembe, hogy nem tudom belőle kiverni és azóta is ezt dúdolgatom. Utálom, ha valamilyen dalt nem tudok elfelejteni, de azért jó, hogy végre valami zenét is hallgatunk nem csak hülyeségeket.
Tegnap meg elvoltam a nagy Photoshop tudásommal :D
Csodálatos, nem?
Majdnem jó lett, csak olyan mintha a szemgödröm becsúszott volna az orrom mellé...
Anatómiailag nem stimmel, de azért viccesen néz ki szerintem.


Tudom, nem lett valami összeszedett poszt ez a mai. Ha gondolod nézz bele a tumblr-ömbe, az tükrözi a jelenlegi lelkivilágomat: http://kissanno.tumblr.com/

És csak hogy ti se tudjátok kiverni a fejetekből:

A szám hatása a föciórai munkámra: 

2014. május 9., péntek

Kedvenc idézeteim

Azért gondoltam, hogy ezzel a cikkel kezdem a blogomat, mert az idézetek amiket kedvelek olyan emberek szájából hangzottak el akik inspirálnak, hasonlítanak rám valamiben, példaképeim, vagy éppen elrettentenek valamitől, de amellett persze nagyszerűek.

"It's not really my problem if they think I'm weird"
Sid Vicious 

"I think it's important people don't feel lonely"
Lou Reed 

"There's nothing glorious in dying. Anyone can do it"
Johnny Rotten

"I was born in the blank generation"
Richard Hell

"Lelkiismeret. Ez foglalja a legtöbb helyet az emberben még sincs semmi értelme"
Huckleberry Finn

"Hát persze, hogy mindez a fejedben történik, de attól még miért ne volna valóságos?"
Albus Dumbledore

"I am so happy, 'cause today I found my friends. They're in my head"
Kurt Cobain 
 
 
 

Ez lennék én

Rólam

Az a lány vagyok akinek a suliban a legnagyobb kupi van a padján.
Aki elég ha bemegy a terembe, a tanár máris utálja.
Aki Sid Viciousöket, Kurt Cobaineket és Jim Morissonokat rajzolgat töri órán.
Aki Ramonest és Guns'n Rosest hallgat 15 évesen.
Akinek a barátai jelentik a legtöbbet és akinek a tánc az élete.

Hogy miről fog szólni a blog? Nem tudom. Valószínűleg a legtöbb bejegyzés a gondolataimat, és a világról alkotott képemet fogja tükrözni. Előre jelzem: NEM lesz átlagos! Szóval, csak erős idegzetűeknek.